Am vrut sa trisez putin si sa fac o placinta cu foi din comert, dar trebuie sa recunosc ca partea cea mai grea a fost sa gasesc niste foi care sa contina doar faina, apa si ulei.
Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.
Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic. Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.
Ungem o forma cu ulei. Asezam cate o foaie de placinta pe care o ungem cu ulei. Ultima o pastram pentru deasupra. Intindem compozitia de dovleac. Asezam si ultima foaie si aducem colturile celor 4 foi pe care le-am asezat jos peste placinta. Ungem cu ulei si stropim cu apa minerala. Dam forma la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pana se rumeneste. Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi presaram dasupra zahar pudra.
Portionam in momentul servirii.