Va prezint o placinta aromata cu nuca si portocala, perfecta pentru zilele de post dar nu numai.
In perioada de post putem unge foile de placinta cu ulei iar in rest cu unt.
O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta.
Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei.
Inr-un bol amestecam nuca macinata cu coaja de la o portocala, indulcitorul Green Sugar si sucul de la o portocala apoi amestecam.
Punem jumatate din amestecul de nuca de-a lungul foilor de placinta si rulam. Ungem si deasupra cu un pic de ulei.
Procedam la fel si cu celelalte foi de placinta obtinand si a doua placinta rulata.
In vasul de ceramica punem foaie de copt (doar pt a scoate mai usor placinta la final) si asezam cele doua rulori in vas.
Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la o ora si jumatate. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).
La terminarea programului scoatem placinta pe o farfurie si o ungem cu 2-3 linguri de miere. Presaram deasupra nuca taiata si coaja de la 1/2 portocala.
1
Placinta se poate face si intr-o tava rotunda la cuptor