Aceasta placinta imi face cu ochiul de 3 zile pe peretele Bucataras, si cum dovleacul e preferatul meu nu am stat mult pe ganduri si m-am apucat.
Multumesc Panacris, e cea mai buna placinta pe care am gustat-o,nu credeam ca foile sunt chiar asa de fragede.
Am numit-o de casa pentru ca doar facuta in casa poate iesi atat de buna. :P
Pentru umplutura:
Ingrediente foi:
Am notat reteta in caietul meu de prajituri, mi-am pus sortul de bucatarie si m-am apucat de curatat dovleac. ( am curatat vreo 3 kg ca sa fie in congelator si pentru alta data)
Foile se prepara astfel:
Oul l-am mixat cu zaharul pana si-a dublat volumul, am pus laptele treptat si uleiul.
Faina am cernut-o, am pus praful de copt si am stins cu otetul.
Se toarna compozitia de mai sus peste faina si se face un aluat care se da la frigider pentru 15 minute.
Intre timp am pus dovleacul la calit, cu cele 2 feluri de zahar si am lasat pana s-a scurs zeama. ( la mine i-a luat cam 30 de minute la foc mic)
Se scoate aluatul din frigider si se intind 2 foi .
O foaie se intinde in tava tapetata cu hartie pergament si se toarna dovleacul.
Se pune cealalta foaie si se inteapa din loc in loc.
Se baga in cuptorul preincalzit si se tine cam 45 de minute.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar praf.
Pofta buna!
1
se poate adauga coaja de lamaie in dovleac