Desert placinta cu dovleac

de Oana in Dulciuri, 24 Aug 2017 | 14564 vizualizari

 

Azi pregatim o placinta frageda cu dovleac si aromata cu scortisoara!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa rece
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet

Umplutura:

  • 1,5 kg dovleac ras
  • 100-150 gr zahar
  • 20 gr unt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • plus zahar pudra pentru décor
  • ulei pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

  1. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.
  2. Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul, adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.
  3. Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!
  4. Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!
  5. Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand, cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.
  6. Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.
  7. Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
  8. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar