Placinta cu telemea de oaie

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2013 | 17130 vizualizari

 

Mai, dragilor, am facut o nebunie de placinta. Rau am facut, ca am si mancat-o... :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de placinta congelat (400 g)
  • 200 g branza telemea de oaie Delaco
  • 3 oua
  • 3-4 linguri smantana
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de oaie:

Am comis-o in seara asta! A scos Iri o foaie de placinta din congelator si eu m-am uitat cu ce s-o ungem...Si uite asa am luat si niste branza, oua, verdeata si niste smantana si am facut o  bunatate de placinta. Pe care am si mancat-o, dupa cum va ziceam... :D

Branza telemea am dat-o pe razatoarea mare si am amestecat-o cu 2 oua intregi si albusul de la al treilea ou, marar tocat si smantana.

Am uns o tava cu putin unt si am intins jumatate din foaia de aluat. 

Am turnat compozitia de branza si am intins-o pe foaie.

Am rotunjit cealalta jumatate de foaie si am pus-o deasupra.

Cu galbenusul de ou ramas am uns pe deasupra.

Am pus tava cu placinta in cuptorul incins la 220 g (asa cum scrie pe ambalajul foii de aluat) si am lasat-o cam 20 de minute la rumenit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete