Chirbuli - Reteta de oua georgiene

de Retete_gustoase in Mancaruri de legume, 29 Apr 2025 | 107 vizualizari

 

Chirbuli este un preparat traditional georgian, foarte aromat, asemanator cu shakshuka, dar cu influente si condimente caucaziene specifice. Este un fel de oua gatite in sos de legume si mirodenii, servite adesea ca mic dejun consistent sau brunch.
Pentru a pregati Chirbuli - Reteta de oua georgiene, ai nevoie de ingredientele urmatoare: ceapa, rosii, usturoi, coriandru, nuci, verdeata si oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chirbuli - Reteta de oua georgiene:
  • 3-4 oua
  • 2–3 linguri de ulei (preferabil ulei de floarea-soarelui sau de masline)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2–3 rosii mari (sau 250 g rosii cuburi din conserva)
  • 1–2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingurita de pasta de rosii (optional, pentru intensificarea gustului)
  • 1 lingurita de boia dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat (traditional georgian)
  • 1/2 lingurita de nucsoara (optional)
  • Verdeata proaspata: patrunjel, coriandru verde, tarhon sau busuioc – dupa gust
  • 50 gr nuci (traditional)
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chirbuli - Reteta de oua georgiene:

Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:

 Curata si taie cubulete, apoi caleste ceapa in ulei pana devine aurie.

Adauga usturoiul, apoi rosiile tocate (sau conserva) si gateste 5–10 minute, pana se evapora lichidul.

Adauga nuci macinate, pasta de rosii, condimentele (boia, coriandru, sare, piper, nucsoara).

Lasa sosul sa fiarba cateva minute, apoi adauga verdeata tocata.

Fa 2-3 locasuri in sos si sparge ouale direct in tigaie (ca la oua ochiuri). Acopera si gateste 3–5 minute, pana ouale sunt facute dupa preferinta (galbenus moale sau tare).

Presara verdeturi proaspete deasupra la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chirbuli - Reteta de oua georgiene" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu sote de ciuperci