Buna,buna... :)
Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Eu tai dovleacul felii,spal bine coaja si il pun asa cum este putin la fiert. Se inmoaie si se poate da cu usurinta pe razatoare.
Se da dovleacul pe razatoare si se pune la calit impreuna cu zaharul,pana scade sucul pe care il lasa.
Se tapeteaza tava cu unt si faina,se pune jumatate din compozitia de aluat,se baga la cuptorul preincalzit pt 5 minute,se scoate se pune dovleacul si restul compozitiei deasupra(se intinde cu o lingura) si se baga la cuptor pt cca 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar pudra.
1
Am facut placinta cu acelasi aluat de la placinta cu mere pe care am postat-o. Nu stiu cum sa dau trimitere la acea reteta ca sa nu mai scriu inca odata. :)
2
Eu am adaugat in dovleac si 2 plicuri de zahar vanilat. A a vut o aroma deosebita.