Prajitura Simona

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mai 2010 | 12905 vizualizari

 

dupa o reteta din Practic

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 pra de copt
  • 1 lingura smanatana
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • pt.crema glazura:
  • 6 galbenusuri,
  • 3 linguri faina,
  • 300 ml lapte,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 tablete de ciocolata
  • 1 esenta de vanilie
  • pt.crema de cocos:
  • 6 albsuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g nuca de cocos alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Simona:

Amestecam ingredienetele pentru blat framantand o coca maronie care se imparte in 2 si se intinde  intai o faoie intr-o tava dreptunghiulara cu margini inalte unsa cu unt si tapetata  cu faina .Deasupra acestui blat punem crema de cocos obtinuta prin baterea albusurilor spuma tare cu zaharul si apoi se adauga nuca de cocos.Se da putin la cuptor, se scoate si se adauga al doilea blat.Se da la cupto cam 35 de minute.

Cand se desprinde de tava se scoate si se lasa la racit, apoi se pregateste crema glazura din galbenusurile frecate cu zahar peste care se toarna cate putin laptele caldut in care am topit separat 2 tablete de ciocolata.Apoi cand s-a ingrosat ca o budinca se adauga si untul si se ia de pe foc amestecand cat e caldut.

Se toarna deasupra prajiturii si se da la rece cateva ore.Inante de servire desenati cu creion alb de zahar floricele deasupra sau daca nu aveti creion Dr Otker puteti folosi un decupaj de hartie prin care cerneti zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Simona" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

15.05.2010, 08:58

multumesc ! Simona o cheama pe cumnata mea! si pe nadina vad! nadina ai 2 nume frumoase!

Lau 1

24.11.2011, 14:22

buna

Bya Ralu 1

31.05.2013, 11:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
tarta ruseasca cu branza si ciocolata