O mâncare ieftină, uşor de făcut şi delicioasă.
Aluat:
Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare, nu de tot, cam 15-20 de minute. se scurg, se lasa la răcit, apoi se dau prin răzătoarea mare.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte bine în ulei mai mult(pe foc mediu, cu capac).
Când e moale, se adaugă sare, piper, boia şi se amestecă toate cu cartofii.
Se face un aluat ca de pizza şi se lasă 30 de minute să crească. se împarte în 4. Se fac 4 foi, întinse pe planşta înfăinată. se ung 2 tăvi cu ulei, se pune o foaie, se înţeapă cu furculiţa.
Umplutura se împarte în 2 şi se pune peste foaia de jos. deasupra se pune cealaltă foaie. Se înţeapă cu furculiţa, se unge cu ou bătut şi se coc 1 oră la foc mediu. Le-am copt deodată în cuptor, le-am schimbat între ele dupa 30 de minute să se coacă la fel.
Când sunt rumenite bine, se scot, se taie şi se mănâncă fierbinţi sau reci.