Cum se face coliva

de nadina73 in Mancaruri de post, 14 Mar 2010 | 16914 vizualizari

 

Cum se face coliva, rapid si usor de preparat. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg grau
  • 3 cani de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2,5 litri de apa
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • putina esenta de rom
  • stafide
  • nuca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Se spala bine graul si se pune sa stea 2-3 ore in apa sa se inmoaie putin, apoi se spala bine si se pune la fiert.

Intre timp se pune apa cu zaharul sa fiarba bine, apoi se adauga graul si se fierbe la foc mic 2-3 ore pana scade apa bine si ramane mai gros, apoi se amesteca cu ingredeantele de mai sus: coaja de lamaie, vanilie si rom si se decoreza pe un platou dupa placul vostru cu stafide, nuci, ciocolata, bombonele, nuca de cocos.

E Postul Pastelui si se face multa coliva in aceasta perioda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

anomisana 1

22.03.2011, 16:32

Nadina, multumesc pentru aceasta reteta. Mama facea coliva foarte buna dar nu am invatat reteta zicand mereu ca mai am timp sa invat asa ceva. Acum este prea tarziu pentru reteta mamei. Sper sa imi iasa coliva dupa reteta ta, caci de acum va trebui sa fac mereu.

catalina79 1

24.03.2011, 22:31

La inceputul retetei spui ca se pune graul la fiert in apa cu sare,iar apoi spui ca se adauga graul in apa cu zahar care fierbe .
NU INTELEG!
Se scoate graul din apa cu sare si se adauga in apa cu zahar sau cum!?

coliva 1

17.05.2013, 22:41

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu nuci si stafide