O mancare de vara, aromata ,cu sos de rosii dulce acrisor- "ca la mama acasa" ;)
Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o
crusta crocanta se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun: ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa.
Se adauga rosiile ,decojite si date pe razatoare si foaia de dafin.
Se potriveste gustul cu sare, vegeta,piper, cimbru, boia dulce.
Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute ,apoi se adauga supa si se pun inapoi
in tigaie si bucatile de pui.
Se mai gateste pana cand sosul scade putin si se ingroasa.
Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.