Ostropel de pui

de Julie in Pui, 23 Aug 2010 | 9333 vizualizari

 

O mancare de vara, aromata ,cu sos de rosii dulce acrisor- "ca la mama acasa" ;)

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500 g carne de pui
  • 5-6  catei de usturoi
  • 1-2 buc.  ceapa
  • 5-6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa (apa)
  • patrunjel verde, 1 foaie dafin
  • sare,vegeta,piper,cimbru,boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o
crusta crocanta se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun: ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa.
Se adauga rosiile ,decojite si date pe razatoare si foaia de dafin.
Se potriveste gustul cu sare, vegeta,piper, cimbru, boia dulce.
Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute ,apoi se adauga  supa si se pun inapoi
in tigaie si bucatile de pui.
Se mai gateste  pana cand sosul scade putin si se ingroasa.
Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci si pulpe de pui