Pizza home made

de Raisha in Pizza, 12 Oct 2013 | 2579 vizualizari

 

Nu este prima data cand fac pizza acasa si totusi de fiecare data caut sa o imbunatatesc si sa adaug ingrediente variate. Iata ce mi-a iesit de aceasta data si sper sa incercati si voi acasa !

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 400-500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • zahar 1/2 lingurita
  • sare 1/2 lingurita
  • Toppingul
  • pasta tomate 2 linguri
  • oregano 1 lingurita
  • ulei 1 lingura
  • sare 1 vf
  • sunca
  • ciuperci
  • masline
  • rosii
  • ardei capia
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza home made:

Pentru prepararea blatului veti avea nevoie de un vas incapator in care veti adauga faina, plicul de drojdie uscata care nu necesita dizolvare, sarea, zaharul, uleiul si apa cate putin pana incepe sa se lege aluatul. Cu o lingura de lemn se invarte compozitia pana cuprinde toata faina, dupa care se framanta cu mana. In momentul in care capata o forma, elasticitate si nu se mai lipeste de maini acesta se va lasa sa se odihneasca intr-un vas acoperit cu un prosop la caldura pentru 30 min.

Trecem la pregatirea toppingului prin pragatirea sosului amestecand pasta de tomate, oregano, sare si putin ulei. Urmeaza taierea fina a ciupercilor, maslinelor, carnii, rosiei si ardeiului. Cascavalul se va da prin razatoare intr-un vas pana obtinem aprox 4 linguri.

Cand aluatul a crescut il intindem cu facaletul sau cu mainile avand in vedere sa urmam forma si dimensiunea tavii. Asezam cu grija aluatul in tava unsa cu putin ulei, avand grija sa nu se rupa. Cu o furculita intepam aluatul din loc in loc. Deasupra adaugam sosul de tomate si il intindem uniform. Peste asezam carnea, ciupercile, maslinele, rosiile, ardeiul si cascavalul in asa fel incat sa acoperim toata tava egal.

Dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute si dupa ce trece testul scobitorii putem scoate pizza aburinda. Lasam sa se racoreasca dupa care portionam feliile.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Uleiul de masline extravirgin este grozav pentru pizza deoarece ii confera elasticitate aluatului.

2

Adaugati cate putina faina daca observati ca aluatul se lipeste de maini dar nu depasiti cantitatea de 400-500 pentru 7g. drojdie uscata. In caz contrar e posibil ca aluatul sa va iasa tare cand il scoateti din cuptor.

3

Daca pasta de tomate este prea groasa se mai poate adauga un strop de apa.

4

Cantitatea aceasta va va ajunge pentru o tava mare, normala, de cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza home made" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza traditionala