Aluat de pizza - Rețeta de bază

de Bucataras in Pizza, 8 Oct 2024 | 2835 vizualizari

 

Descoperă cum să prepari un aluat de pizza perfect acasă. Cu doar câteva ingrediente simple, vei obține un aluat perfect, ideal pentru orice tip de pizza. Pentru a pregăti acest Aluat de pizza - Rețeta de bază, ai nevoie de doar câteva ingrediente: făină, apă, drojdie, sare și ulei.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Aluat de pizza - Rețeta de bază
  • 500 g făină de grâu
  • 7 g drojdie uscată
  • 250 ml apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2-3 linguri ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza - Rețeta de bază:

Cum se prepara acest Aluat de pizza - Rețeta de bază:

Într-un bol, pune făina, fă un locaș și adaugă puțină apă călduță. Adaugă zahărul și drojdia, amestecă puțin cu o lingură din lemn și lasă deoparte pentru 10 minute.

După cele 10 minute, adaugă uleiul, sarea și restul de apă.  Amestecă totul bine, apoi începe să frămânți aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină. Frământă aproximativ 10 minute până când aluatul devine neted și elastic.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald pentru 1-1.5 ore, până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină, în forma dorită pentru pizza ta.

Cu aluatul de bază poți pregăti rețeta de Pizza cu șuncă și dovlecei sau varianta de Pizza cu cașcaval.

Îți recomandăm și rețeta de Sos de roșii pentru pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza - Rețeta de bază" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat de pizza clasic