Aluatul:
Umplutura:
Într-un vas înalt punem făina şi facem o groapă la mijloc unde adăugăm drojdia, un pic de lapte calduţ şi zahărul. Lăsăm la dospit câteva minute, apoi încorporăm şi restul de lapte, untul topit şi răcit şi praful de sare.
Frământăm aluatul până devine potrivit de tare, dacă este nevoie mai putem pune făină. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute.
Între timp pregătim cele necesare pentru umplutură. Cârnaţul şi castraveţii, le tăiem rondele. Batem ouăle într-un bol cu o furculiţă, turnăm peste ele, cele 3 linguri de lapte şi amestecăm bine.
Întindem aluatul şi-l aşezăm într-o tavă rotundă. Deasupra aranjăm cârnaţul, castraveţii, punem muştar, ketchup, maioneză, apoi răzuim bânza. Deasupra turnăm ouăle bătute pentru a lega compoziţia.
Introducem tava la cuptor pantru circa 40 minute, la temperatură medie.
Se serveşte călduţă.
1
bineînţeles că peste acest fel de pizza se pot pune şi alte ingrediente: ciuperci, măsline, salam, etc.