Pizza Margherita

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 14 Oct 2013 | 3084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 400 g faina,
  • 25 g drojdie de bere
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • Topping:
  • 3-4 rosii,
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper rosu
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora.

Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. 

Se mai lasa 20 de minute la loc calduros.

Intre timp se pregateste topingul:

Se taie rosiile si mozzarella rondele.

Se unge aluatul cu ulei de masline, se pune un strat de rosii, se condimenteaza cu sare si piper rosu.

Se da la cuptor app. 20 minute, dupa care se scoate si se aseaza mozzarella si maslinele, se stropeste cu ulei de masline, se presara oregano si busuioc si se mai da inca 10 minute la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza al tonno