Focaccine cu branza

de simona72 in Pizza, 20 Noi 2015 | 3992 vizualizari

 

Desigur, este o reteta reinterpretata :) Le-am vazut si gustat intr-o cafenea/brutarie patronata de niste baieti italieni. Mi-a placut pe loc atat locatia in sine cat si produsele servite. Fac baietii o cafea super buna si te servesc cu produse italienesti, retete bine pastrate. Le-am cerut reteta si m-au refuzat politicos :))Mi-a placut in mod deosebit ca daca vroiai o combinatie de pizza ei ti-o faceau pe loc, indiferent cat de trasnita era combinatia ta. Nici ale lor nu erau clasice) deci, fix pe gustul meu. Aceste focaccine se terminau cel mai repede, erau bestiale. Dupa 5 bucati m-am oprit cu greu :) Intr-o dupa amiaza mohorata m-am hotarat sa le fac si eu. Am scos produsele pe care vroiam sa le folosesc pe masa si pe loc m-am hotarat ce vreau sa fac. Am optat pentru un aluat cu branza dulce de vaci, proaspata, pentru ca am mai folosit acest aluat si mi-a placut foarte mult. Cat despre ce se pune deasupra, asta vine de la sine…puneti ce va place!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 70-80 ml ulei de masline extravirgin
  • 400-450 gr faina alba
  • ½ cub mic de drojdie proaspata
  • Pentru deasupra:
  • Gorgonzola
  • Rosii
  • Masline Kalamata fara samburi
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccine cu branza:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am folosit o branza proaspata de vaci, facuta in casa, cu cateva minute inainte scursa de zer. Am pus branza in cuva masinii, am adaugat, sarea, zaharul, uleiul, faina si deasupra drojdia sfaramata intre degete in bucatele mici. Am setat masina pentru framantat, 15 minute si am lasat-o sa-si faca treaba. Va rezulta un aluat usor moale, putin mai moale ca cel de paine. Am uns un castron cu putin unei, am pus aluatul in castron, am pulverizat peste aluat putin ulei, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut la dospit 20 minute. Aluatul nu-si va dubla volumul, dar va creste suficient.

Pe masa de lucru usor infainata, se pune jumatate din aluat. Se intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime. Se decupeaza cu o forma/pahar cercuri si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.  In mijlocul cercurilor din aluat se pune cate un cubulet de gorgonzola sau rosie/maslina. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 10 minute. Le-am servit calde, fierbinti ca nu am mai avut rabdare :)) 

TIPS-URI

1

Faina se pune in functie de cat de zeroasa este branza…daca este o branza prea uscata adaugati putina apa calda/lapte, daca este prea umeda adaugati mai mult sau mai putina faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccine cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

21.11.2015, 18:25

Cat de bune trebuie sa fie!

mirela0911 1

22.11.2015, 15:48

Ce frumuseti ai facut, Simo!

jolygina 1

14.04.2016, 00:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
PIZZA SALAMI