Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Aluat:
Sos de rosii:
Topping:
1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.
2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.
3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 ore la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel, drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.
4. Prepara sosul de rosii blendand o conserva de rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.
5. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.
6. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune aluatul in tava, unge cu sos de rosii si apoi baga-l la cuptor 3-5 minute la 250 grade sau la maximul cuptorului pe care il ai. Astfel, vei avea un aluat crocant dedesubt si nu risti sa ramana crud.
7. Scoate tava, pune deasupra 350 g mozzarella si frunze de busuioc si reintrodu in cuptorul incalzit la 250 grade pentru 5-7 minute, in functie de cat de rumena o vrei.