Pizza cu sunca

de mena29 in Pizza, 1 Mai 2015 | 10287 vizualizari

 

Am primit de la cineva o reteta minunata pentru aluat pizza si nu numai. Imi place mult ca nu este un aluat uscat,este un aluat moale,pufos.
Mie personal imi place pizza de la pizzerie insa al meu sot nu se da in vant dupa ea si mereu imi zicea sa fac eu pizza ca lui ii place mai mult.
Cum dorintele celor dragi sunt pe primul loc, am facut pizza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200g branza de vaci
  • 1 pahar lapte
  • 3/4 pahar cu ulei
  • 2 lingurite praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 g faina
  • Ingrediente umplutura pizza:
  • 1 ardei capia
  • 2 cepe medii
  • 1 conserva de ciuperci de 400 g
  • 300 g sunca
  • 300 g cascaval
  • Sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca:

Am cernut faina cu praful de copt. Am adaugat sarea. Am amestecat cu un tel branza de vaci, laptele si uleiul. Am incorporat treptat ingredientele uscate in cele umede. Intinde aluatul cat vrei de subtite. Eu l-am intins in tava de 32/36 cm, in tava tapetata cu hartie de copt.

Am curatat ceapa, am spalat-o. Am taiat ceapa solzisori. Am spalat ardeiul si l-am curatat de cotor si de seminte. Am taiat ardeiul julien. Ciupercile din conserva le-am clatit bine cu apa rece. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii. Sunca o puteti felia dupa preferinta, eu am taiat felii subtiri dupa care am taiat-o bastonase.

Am calit ceapa in putin ulei pana a devenit sticloasa, am adaugat ardeiul si am mai lasat 5 minute, am pus putina sare si piper alb. Le-am lasat sa se raceasca. Am pus ceapa si ardeiul in tava, pe aluatul de pizza, deasupra am pus ciupercile, sunca si feliile de rosii. Deasupra am ras cascaval. Am dat tava la cuptorul preancalzit la 190 grade C pentru aprozimativ 25 de minute.

Am scos pizza din cuptor cand era rumena aurie.Sa topit rapid,a disparut :)))) ! Sa incercati si voi acest aluat,sigur o sa va placa!

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
O pizza de te lingi pe degete