Foccacia cu cascaval si branza

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 27 Mar 2011 | 6981 vizualizari

 

eram tare curioasa care este diferenta dintre pizza si foccacia, pentru ca in viziunea mea, erau una si aceasi :D... acum cand am facut si foccacia pot spune ca sunt tot pe acolo, e foarte buna, insa tot pizza prefer :D :)):))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar

pt toping:

  • cascaval ras
  • branza de vaca rasa
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ketchup sau pasta de rosii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu cascaval si branza:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la crescut o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in 2, intindem fiecare parte cu mana direct in tava unsa cu ulei si mai lasam sa creasca cat pregatim toping-ul.

Inaite de a pune toping-ul, facem niste adancituri in aluat, apoi amestecam ueiul cu ketchup, cimbru si busuioc ( astea le punem in functie de gustul fiecaruia) si turnam peste aluat, il intindem cu o lingura peste tot, apoi punem cascavalul si branza rasa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos la foc mediu.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu cascaval si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant