Se amesteca faina, malaiul si sarea.
Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat.
Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat.
Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina. Se gateste la foc mic 4 minute, amestecand frecvent. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se gateste pana se ingroasa.
Se ia sosul de pe foc, se adauga Parmezanul si Cheddar, cele doua galbenusuri, nucsoara si piper. Se amesteca pana devine omogen.
Se gateste sparanghelul 4 minute, in apa fierbinte, apoi se clateste sub jet de apa rece.
Se adauga mazarea si fasolea intr-o sita si se clatesc sub jet de apa fierbinte, pentru a se decongela.
Pentru sosul de busuioc, se culeg frunzele, se aseaza intr-o sita si se clatesc sub jet de apa fierbinte pentru 15 secunde. Se clatesc apoi cu apa rece. Se adauga intr-un mojar impreuna cu usturoiul si sare grunjoasa. Se transforma intr-o pasta si se adauga apoi ulei de masline pana devine un sos oarecum lichid.
Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cele 2 pizza cu sosul Bechamel, se adauga mazarea, fasolea si sparanghelul, se aseaza pizza pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.
Se sparg cate 5 oua de prepelita, din loc in loc, pe fiecare pizza si se mai lasa la cuptor 2-3 minute.
Se scot si se aseaza din loc in loc sos de busuioc si fasii de Coppa/ Prosciutto si se stropessc cu ulei de masline extra virgin.