Pizza cu ciuperci si ou

de La Ancuta in Pizza, 8 Feb 2011 | 4188 vizualizari

 

cu blat subtire si crocant, cum imi place mie :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 cana lapte cald
  • 1/4 cana apa calda
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cani faina
  • Sos:
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml suc de rosii
  • cimbru
  • oregano
  • sare, piper
  • Topping:
  • 2 borcane ciuperci
  • cateva felii salam uscat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si ou:

Intr-un castron punem drojdia, zaharul si sarea. Adaugam laptele si apa si lasam sa 2 minute.

Adaugam apoi uleiul si amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugamputina faina.

Impartim aluatul in doua si il intindem in tava unsa cu ulei. Eu am facut o singura pizza mai mare, in tava de aragaz.

Lasam sa stea 10 minute in tava.

Intre timp pregatim sosul. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline iar apoi adaugam uasturoiul maiatmarunt. Stingem cu sucul de rosii si adaugam condimentele. Lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.

Intindem sosul peste blat iar apoi punem ciupercile taiate felii.

Radem cascaval deasupra si aranjam feliile de salam uscat.

Dam la cuptor, la foc potrivit 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor si spargem un ou in mijloc. Pentru ca a fost o pizza mai mare am pus doua oua :).

Mai dam la cuptor cateva minute, pana se incheaga oul. Eu m lasat-o putin cam mult, dar deh, asa-i cu copii :))).

Scoatem din cuptor, portionam si servim calda cu sos pentru pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa