Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite

de trifadalia in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2019 | 1633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru friptura:
  • 1 kg de costita de porc
  • 2 buc ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura pasta de ardei
  • apa
  • condimente pentru carne de porc
  • sare
  • piper
  • Ingrediente pentru pireu de cartofi
  • 1,5 kg de cartofi
  • 150 gr slanina afumata
  • 100 ml lapte de vaca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite:

Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac.

Daca este necesar intre timp se mai completeaza cu apa pana cand este fiarta. Cand costita este fiarta, se scoate osul din ea si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimente pentru carne de porc. Pentru pireu se curata cartofii si se pun la fiert in apa. Slanina se taie cubulete si se prajeste.

Cand cartifii s-au fiert, se strecoara si se zdrobesc cu mixerul, nu inainte de a se adauga si slanina prajita impreuna cu untura pe care aceasta a lasat-o de la prajit. Se adauga si laptele caldut, apoi se poate servi alaturi de costita.

TIPS-URI

1

Se portioneaza coastele, cu os cu tot, in bucati potrivite. Nu indepartati oscioarele, dau un gust minunat preparatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

01.11.2019, 18:30

Panacris 1

01.11.2019, 19:09

Coastele, ca, coastele, dar piuerullllll, demențial!

lucy2002 1

06.01.2020, 12:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnati