Pilaf cu linte si ciuperci

de Rocsi in Mancaruri de post, 8 Feb 2018 | 5688 vizualizari

 

Am facut si de aceasta data o bunatate de orez, cremos si foarte, foarte gustos! Nimic complicat, nimic wow si l-am mancat cu muraturi. Il puteti servi in zile de post sau ca si garnitura langa ceva carne, este alegerea voastra!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie linte (de la Sun Food am folosit)
  • 250 gr orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 cutie mica ciuperci taiate
  • 1 catel usturoi
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute marar verde
  • 4-5 linguri suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu linte si ciuperci:

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate.

Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si usturoiul. Le inabusiti 2-3 minute, apoi adaugati ardeiul si orezul, pe care il spalati inainte si il scurgeti de apa. Amestecati, din cand in cand, timp de 2 minute, apoi scoateti usturoiul. Adaugati cam 1 litru de apa fierbinte. Acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba la foc potrivit. Invartiti din cand in cand. Cand este fiert cam pe 3/4 orezul, adaugati lintea, pe care o scurgeti inainte zeama si o treceti pe sub un jet de apa rece. Adaugati si sucul de rosii, presarati sare si piper dupa gust si busuiocul uscat. Invartiti mai des acum, sa nu se prinda de oala. Cand lichidul a scazut suficient si orezul are o consistenta cremoasa, inseamna ca este gata, trageti cratita de pe foc. Puneti foaia de dafin, mararul si patrunjelul tocate marunt. Amestecati putin, acoperiti pilaful pentru 10 minute, sa ia din aroma verdeturilor.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu linte si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in vas Zepter