o mancare delicioasa si satioasa in perioada postului
Punem pentru 4-5 ore semintele de mei la hidratat in apa rece in care am adaugat si 2 linguri de otet.
Curatam legumele, le spalam si le taiem/tocam dupa preferinta.
Sotam ceapa tocata impreuna cu ardeiul, cca 5 minute.
Adaugam morcovul si dovlecelul, taiate cubulete. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit sa se inmoaie legumele.
Adaugam ciupercile taiate marunt si semintele de mei hidratate, punem 1 cana cu apa rece si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand des, sa nu se lipeasca de cratita.
Fierbem pana scade apa, presaram patrunjel verde tocat, amestecam sa se intrepatrunda aromele.
Bucatile de soia se fierb in apa cu sare si piper pana se umfla, apoi se scurg bine de apa si se prajesc in tigaie in ulei pana se rumenesc. La final adaugam putin sos de soia pentru gust si culoare.
Servim pilaful de mei cu bucatele se soia prajite si neaparat cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!