Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi

de Valclaudia in Mancaruri de post, 10 Aug 2014 | 5762 vizualizari

 

o mancare delicioasa si satioasa in perioada postului

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. seminte de mei decorticat
  • 100 gr. ciuperci pleurotus
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei colorat
  • 1/2 dovlecel taiat cubulete
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 capatana mare de usturoi+ sare+ulei= mujdei
  • 1 punga bucati de soia
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura sos de soia
  • 4-5 linguri de ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi:

Punem pentru 4-5 ore semintele de mei la hidratat in apa rece in care am adaugat si 2 linguri de otet.

Curatam legumele, le spalam si le taiem/tocam dupa preferinta.

Sotam ceapa tocata impreuna cu ardeiul, cca 5 minute.

Adaugam morcovul si dovlecelul, taiate cubulete. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit sa se inmoaie legumele.

Adaugam ciupercile taiate marunt si semintele de mei hidratate, punem 1 cana cu apa rece si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand des, sa nu se lipeasca de cratita.

Fierbem pana scade apa, presaram patrunjel verde tocat, amestecam sa se intrepatrunda aromele.

Bucatile de soia se fierb in apa cu sare si piper pana se umfla, apoi se scurg bine de apa si se prajesc in tigaie in ulei pana se rumenesc. La final adaugam putin sos de soia pentru gust si culoare.

Servim pilaful de mei cu bucatele se soia prajite si neaparat cu mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu alge