Pilaf: se toaca ceapa si morcovii marunt si se pun la calit in putin ulei, dupa care se adaugam 2-3 linguri pasta de ardei sau un ardei gras rosu. Orezul se spala si se adauga peste ceapa si morcovi, punem apa si lasam sa fiarba putin, dupa care se pun si ciupercile si condimentele, se adauga apa din cand in cand pana cand orezul e fiert si se ingroasa putin, la sfarsit se pune patrunjel.
Tocanita: se taie 2-3 cepe marunt si se pun la calit, cand ceapa este calita se adauga o lingura de boia si 2 de pasta de ardei. Punem si carnea taiata cubulete peste ceapa si o lasam cam 2-3 min la calit, dupa aceea se adauga apa, cand incepe sa fiarba se pun condimentele, se adauga apa putin cate putin pana cand carnea e fiarta si apa se face ca un sos, la sfarsit adaugam pasta de tomate si patrunjel (optional).