Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure

de Andra_Constantinescu in Pui, 19 Mar 2016 | 6655 vizualizari

 

Pe noi ne pasioneaza sa mergem dupa ciuperci prin padure, asa ca vara si toamna, profitam de ce ne ofera natura. Ciupercutele le congelam si le folosim atunci cand vrem sa facem o mancare cu un gust mai deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 linguri de ulei
  • 4 pulpe intregi de pui
  • sare
  • 400 ml apa
  • 2 cepe
  • 1 tija de apio
  • 1 morcov
  • 200 g ciuperci de padure congelate (Boletus edulis + Amanita rubescens)
  • 300 g orez + sare + 1,2 l apa pentru fierberea acestuia
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • o mana de marar tocat de la congelator
  • 1 cub de Maggi Bouillon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure:

Pulpele se taie in jumatati, se spala, se dau cu sare si se pun la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Se acopera wok-ul cu un capac. Dupa ce a scazut apa lasata de pulpe, se adauga 100 ml de apa. Se lasa carnea sa se patrunda bine, apoi se da deoparte pe o farfurie.

Ceapa se curata de foi si se toaca.

Tija de apio se spala si se feliaza.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Ciupercile se taie in bucati mari.

Legumele si ciupercile se dau cu sare si se calesc in uleiul ramas de la pulpe. Dupa aceea, se adauga carnea si 300 ml apa si se fierb in continuare, pana cand scade apa. 

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se fierbe in 1,2 l apa cu sare, pana cand se umfla, apoi se scurge si se clateste cu apa rece.

Peste compozitia din wok se adauga o lingurita de boia de ardei dulce, orezul si mararul. Se amesteca si se mai tin la foc cateva minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos alb si ciuperci