Astazi avem o reteta dulce- picanta perfect sincronizata cu un orez basmatti ...un fel de tagine....
Se condimenteaza carnea si se lasa la frigider cateva ore. Punem jumatate din ulei intr-o tigaie si lasam pana incepe sa sfaraie si adaugam carnea pana devine aurie. Scoatem carnea adaugam restul de ulei si punem ceapa taiate pestisori 8-10 minute pana devine sticloasa. Micsoram focul adaugam peste ceapa zaharul si lasam ceapa la caramelizat alte 15 minute amestecand ocazional. Cand totul este maroniu inchis, adica caramelul este gata adaugam otetul din vin rosu si amestecam pana lichidul dispare la jumatate nu dureaza mult ca se evapora repejor.
Acum adaugam batul de scortisoara si steluta de anis si restul condimentelor macinate pentru un minut . Acum punem si carnea , rosiile uscate , apa si lasam sa fiarba la foc mic impreuna pentru 20 minute acoperit la foc mediu.
Se prepara intre timp orezul basmati ,care este bine sa stea la inmuiat in apa fierbinte cam 15 minute inainte de preparare. Se clateste sub jet de apa rece apoi se caleste o ceapa micuta in doua linguri de ulei adaugam orezul scurs bine de apa .La fiecare pahar de orez se pun 2 pahare de supa limpede. Dintr-un pahar de 300 ml cu orez ies doua portii. Important este sa folositi acelasi pahar pentru orez cat si pentru supa. Daca nu aveti supa puneti apa si condimentati dupa gust. Eu pun supa ,sare si piper negru macinat.
Se serveste orezul impreuna cu carnea de pui si ceapa caramelizata. Puteti adauga seminte de pin prajite daca doriti....