Pilaf de mei cu ciuperci marinate

de Delicii Sanatoase in Mancaruri de post, 30 Sep 2013 | 10441 vizualizari

 

Aceasta este o reteta care se prepara in doua etape. Eu am pus ciupercile la marinat dimineata, iar seara am facut pilaful si le-am servit impreuna.
Este o mancare satioasa.

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr. ciuperci champignon
  • - 2 ardei (de care doriti: galbeni, verzi etc.)
  • Pentru sosul de marinata:
  • - 6 linguri ulei de masline presat la rece
  • - 3 linguri zeama de lamaie
  • - 2 linguri sos de soia
  • - 3 catei de usturoi pisati
  • - sare dupa gust
  • - piper dupa gust
  • - 1 lg ierburi de provence (sau alte ierburi aromate pe care le preferati)
  • Pentru pilaf:
  • - 3/4 cana mei
  • - aprox. 3 cani apa
  • - 1 ceapa
  • - sare
  • - condimente
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de mei cu ciuperci marinate:

Ciupercile marinate:

Curatam ciupercile de pielita si le taiem felii. Ardeiul il taiem si pe el in fasii subtiri.

Punem ingredientele pentru sos intr-un bol si le amestecam bine, apoi punem treptat din ciuperci si amestecam pentru a se imbiba sosul cat mai bine in ciuperci si ardei.

Apoi acoperim bolul si le lasam peste noapte la marinat in frigider.

Pilaf de mei:

Spalam bine meiul in mai multe ape si il punem la fiert cu aprox. 3 cani de apa (sau 2 cani si jumatate si mai adaugam pe parcurs daca e nevoie). Eu am adaugat o ceapa taiata cubulete, un pic de sare si ierburi de provence pentru aroma. Daca doriti puteti adauga si alte legume, ca la un pilaf normal de orez (morcovi, telina etc). Eu am vrut sa fie cat mai simplu.

Lasam la fiert cam 15-20 minute pana toata apa este absorbita si are o textura moale.

Lasam putin la racit apoi punem in farfurie, iar deasupra adaugam ciupercile marinate. 

Puteti sa puneti si patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna si m-as bucura sa imi spuneti daca ati incercat si v-a placut. Sau chiar ce modificari ati aduce retetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de mei cu ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pleurotus marinate la cuptor