Pilaf bulgaresc

de - Andreea - in Mancaruri de post, 7 Iul 2013 | 12324 vizualizari

 

Mi-a placut mult reteta Gabrielei ( Gabrielacuisine)...Asa ca am zis sa fac si eu.Un pilaf foarte gustos si foarte usor de preparat...

 

INGREDIENTE

  • 2 cani orez ( la 1 cana orez - 3 cani apa)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei
  • sare
  • patrunjel
  • 2 rosii coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf bulgaresc:

Spalam legumele.Ardeiul il taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie cu ulei punem legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se lipi orezul).Lasam sa prinda culoare si apoi adaugam apa.Lasam sa fiarba la foc mic.Se potriveste de sare.

Cand orezul e aproape fiert adaugam rosiile spalate si taiate in cuburi si patrunjelul tocat.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf bulgaresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez