Piftie- racituri - de curcan

de Sidy in Curcan, 2 Ian 2013 | 15614 vizualizari

 

Piftia de curcan reprezinta solutia ideala pentru a impaca traditia romaneasca , cu mult mai sanatoasa carne de curcan.
Vreau sa va spun ca nici nu vreau sa mai aud de piftia de porc. Cea de curcan mi se pare mult mai gustoasa si cu siguranta este si mult mai sanatoasa si cu un aport de grasimi redus.
Racitura de curcan este aperitivul care va incanta privirile si in acelasi timp papilele gustative ale mesenilor dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi de curcan
  • oase de curcan
  • 1 capatana usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 telina mijlocie
  • 1 ceapa mare
  • 4 oua prepelita
  • 6-8 morcovi baby
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie- racituri - de curcan:

Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in poza...

Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan - se pun la fiert in apa rece cu sare.

Cand incepe sa fiarba , adunam spuma cu o strecuratoare mica sau cu spumiera si facem aceasta operatiune de mai multe ori.

Cand nu se mai formeaza spuma , adaugam radacinoasele curatate si taiate .Adaugam si jumatate din usturoiul pisat.

Lasam sa fiarba la foc mic , cat mai mult timp , pina cand zeama devine lipicioasa.

Facem proba, punand 2-3 linguri de zeama , pe o farfurie, afara la rece.Cu siguranta , dupa 10-15 minute , zeama se va inghega.

Strecuram zeama de doua ori.Punem intr-o strecuratoare o bucata de tifon si cealalta jumatate de usturoi presat,apoi strecuram zeama.

Daca cumva observati pete de grasime pe suprafata raciturilor , le puteti absorbi cu un servet de hartie dublu cu care culegeti grasimea de deasupra.

Puteti trece la montarea piftiei.

Intre timp ouale de prepelita au fost fierte si curatate.Fierti au fost si morcovii baby.

Ouale taiate le punem in forme, dupa preferinta, la fel morcovii baby si frunzele de patrunjel verde.

Luam pielea de pe aripi si o indepartam( le facem o bucurie pisicutelor) .Carnea de pe oase o luam si o desprindem fasii pe care le asezam peste oua, morcovi si frunzele verzi.

Turnam deasupra  zeama pina se umple forma, avand grija sa nu miscam ornamentul din oua, morcovi si frunze.

Lasam la rece pina a doua zi cand se serveste cu zeama de lamaie si boia presarata deasupra.

Poate aveti si o felie de paine proaspat prajita....

Este prima data cand fac racituri de curcan, dar cu siguranta....nu ultima !

Daca respectati pasii , veti reusi cu siguranta sa va impresionati fiecare musafir atat prin gust, cat si prin aspect. 

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie- racituri - de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

-Licurici- 1

26.12.2019, 09:56

foarte buna!

dantes 1

26.12.2019, 10:09

Frumoasa si gustoasa!

Sidy 1

27.12.2019, 09:09

Va multumesc dragii mei ! Sunt delicioase raciturile din curcan si acum de Craciun, iar le-am facut. Au fost primele care s-au terminat...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)