Piftie de curcan

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2013 | 4638 vizualizari

 

N-am facut niciodata piftie de porc si nici n-am sa fac vreodata. Cea de curcan este perfecta din punctul meu de vedere. Din pacate, n-o fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza timpului de preparare destul de indelungat. Oricum ar fi, merita incercata !

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi curcan
  • 1 pulpa inferioara ( ciocanel )
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mazare fiarta si 1 ou fiert pentru decor
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 plicuri gelatina
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie, toata apa se adauga de la inceput, nu se mai completeaza pe parcurs ! Cam la jumatatea perioadei , adaugam atat piperul boabe, foile de dafin cat si  legumele curatate si le lasam si pe ele sa fiarba impreuna cu carnea.

Cand a inceput sa se desprinda de pe os, se scoate carnea si se lasa la racit. Morcovul se taie rondele si eventual se decupeaza pentru un design atragator :).

Se aseaza in boluri bucatelele de carne , morcovul, feliile de ou si boabele de mazare, apoi carnea.

Cand zeama este calduta, adaugam usturoiul pisat si gelatina preparata conform instructiunilor.

Eu am facut proba, sa vad daca e  nevoie de gelatina. Am pus cateva linguri de zeama intr-un castronel, am dat la rece si am asteptat sa vad daca se incheaga bine. Totul a fost perfect, insa, ca de fiecare data nu vreau sa risc si adaug totusi gelatina.

Se toarna usor zeama in boluri peste carne si legume trecandu-se prin strecuratoare. Se lasa la racit cateva ore. Se poate servi cu mustar sau cu hrean ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

08.01.2013, 21:56

eu totusi nu inteleg de ce este nevoie de gelatina...niciodata nu am pus si s-a inchegat piftia perfect...

Teo 1

08.01.2013, 22:28

Ai dreptate , piftia de curcan e mai gustoasa!

Ela68 1

09.01.2013, 08:30

@adasev, cu gelatina mi se pare ca e mai "tzapana". Intr-adevar, uneori nu e nevoie de gelatina, dar mi se pare ca nu de fiecare data zeama se incheaga atat de tare, de aceea folosesc EU gelatina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan