Piept de rata cu cirese

de Catalina L in Rata, 14 Iul 2017 | 4205 vizualizari

 

Inca o reteta frantuzeasca :) un fel de mâncare delicios si uimitor, o combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative.
Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combina foarte bine cu fructe dulci.
Otetul balsamic da un pic de "peps". Combinat cu vinul rosu, cu supa de pui, lasat totul sa scada bine si legat cu unt, la sfarsit, se va obtine un sos minunat.
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/piept-de-rata-cu-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rață de 400 g
  • 250 g de cireșe
  • 5 cl de vin rosu
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 ml supă de pui
  • 20 g de unt
  • 1 lingurita dezahar
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu cirese:

Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.

Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime.

Rumeniti pieptul pe ambele parti - prajiti-l 4 minute pe fiecare parte, intorcandu-l de cateva ori.

Cand este bine rumenit, scadeti focul si aruncati grasimea lasata.

Lasati-l inca 4 minute, intorcandu-l din cand in cand.

Puneti sare si piper la sfarsit, cand este gatit.

Scoateti si lasati-l deoparte la cald.

Spalati ciresele si scoateti simburii.

Puneti la incalzit uleiul intr-o tigaie.

Sotati ciresele 2 - 3 minute.

Puneti zaharul deasupra, amestecati si gatiti inca 2 - 3 minute.

Scoateti ciresele si dati-le deoparte.

In aceeasi tigaie, puneti otetul balsamic si vinul rosu.

Lasati sa fiarba si sa reduca cateva minute. Adaugati zeama de pui.

Reduceti timp de 10 minute si cand este legat, adaugati untul si amestecati cu un tel.

Introduceti ciresele si amestecati-le bine in sosul obtinut.

Taiati pieptul de rata in felii.

Asezati intr-o farfurie carnea in forma de evantai, decorati cu ciresele si puneti sos deasupra.

Serviti imediat simplu sau cu legume verzi.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti supa de pui, o puteti reconstitui (cu 10 cl de apa fierbinte si 1/3 de KUB).

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Merisor 1

17.07.2017, 18:44

Ooooo, ce bun! Am salivat instant

Xandrinne 1

19.07.2017, 08:28

Yummy!!

oanapl 1

14.08.2017, 22:48

Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata in sos de vin