Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure

de papabundetot in Pui, 14 Iun 2013 | 3068 vizualizari

 

Cateodata am atatea idei incat nu stiu ce sa fac mai intai si altadata…parca oricat as vrea nu vin ideile alea pe care eu le astept…asa a fost si dumineca,cand aveam in frigider cumparat de sambata o frumusete de baby spanac si nu prea am avut inspiratie ce si cum sa fac cu el pentru a-l pune in evidenta a fost bine pana la urma ce sa zic…preparatul final a fost apreciat si mancat dar sunt sigura ca se putea si mai bine de atat …poate data viitoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept maaare de pui
  • 125 gr baby spanac
  • sos soia,
  • ienibahar,curry
  • 1 catel usturoi
  • ghimbir 2 cm radacina
  • o caserola mica de ciuperci
  • seminte de susan,
  • alune de padure maruntite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure:

Pieptul de pui l-am feliat in felii mai subtirele si le-am batut putin cu ciocanul de carne pentru a le face mai mari,le-am marinat apoi cu sos soia,curry,ienibahar si le-am lasat cam 25-30 minute la marinat.

Intre timp am curatat un catel de usturoi,l-am tocat marunt si l-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline,apoi am adaugat spanacul si l-am sotat cam 2-3 minute pana cand s-a inmuiat. L-am luat deoparte si l-am lasat sa se raceasca.

Ciupercile le-am taiat bucatele mici,ghimbirul l-am tocat foarte marunt, l-am pus in ulei de masline pe foc pentru a-si elibera aroma,am adaugat apoi ciupercile,sos de soia, foarte putin curry si le-am lasat sa isi faca de cap.

Cand ciupercile s-au inmuiat am adaugat o mana generoasa de susan si una de alune de padure maruntite,am mai amestecat sa se combine aromele si…gata. Intre timp puiul s-a marinat si el,am luat fiecare felie de piept,am pus pe ea spanac sotat ,am rulat si am pus rulourile astfel obtinute in tigaia incinsa cu putin ulei.

Pentru ca sa nu leg rulourile le-am asezat in tigaie cu “imbinarea ” in jos ca sa zic asa pentru a se suda prin prajire si ca sa nu se desfaca. Pentru ca mai ramasese si putin sos de mango de la muschiul de porc am servit si la pui si s-a potrivit de minune. O reteta usoara, de vara care in ciuda aparentelor se face foarte usor.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana