Imi place mult sa prepar pieptul de pui la cuptor deoarece ramane suculent si foarte fraged. Aseara am incercat o alta varianta alaturi de legume chinezesti trase la tigaie si orez alb simplu. Un deliciu.
Pieptul de pui se taie in jumate si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline , vinul alb si punem crengutele de cimbru si usturoiul zdrobit. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider cca 3-4 ore sa se marineze putin carnea.
Scoatem carnea de la frigider si punem cate un cubulet de margarina deasupra fiecarei bucati de carne si dam la cuptorul incins la 180 grade. Lasma pana carnea e fripta-dar sa nu fie prea tare- trebuie lasata suculenta. Scoatem din cuptor si adaugam concentratul de carne demiglasse care a fost amestecat cu apa rece-1/2 pahar ). Mai dam inca 5 minute la cuptor sa se inchege putin sosul si scoatem apoi .
Legumele le punem in tigaie cu margarina si putin ulei de maslinesi le lasam pana se inmoaie bine. Aduagam sare, piper alb si un chilli picant daca ne place. Cand apa lasata de legume a scazut si legumele sunt fierte punem sos de soia dupa preferinta si mai lasam sa dea cateva clocote.
Ca si garnitura eu am facut orez alb, simplu. (1 cana de orez calita cu putin ulei de masline si peste care am pus 2 cani de apa fierbinte-eu am pus 1 cana supa de pui si o cana de apa).
Servim toate impreuna, alaturi de un vin rosu .