Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

de Sim0na in Pui, 6 Feb 2012 | 11434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept pui
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte dulce
  • 150 ml smantana
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
  • ulei ptr prajit pieptul de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel:

Pieptul de pui l-am spalat, l-am uscat bine cu servete, si l-am taiat bucati potrivite (nu foarte mici). Am sarat si piperat bucatile de piept si le-am lasat sa se odihneasca vre-o ora in frigider. Dupa 1 ora, am prajit pieptul in ulei incins, iar cand a fost gata, l-am scos si l-am tinut la cald pana am pregatit sosul.

Am topit untul pe foc mic. Am adaugat o lingura de faina si am amestecat rapid. Am stins cu putin lapte dulce si cu smantana. Daca sosul este prea gros, se mai dilueaza cu putin lapte dulce. Am sarat si piperat, am adaugat usturoiul pisat, si am lasat cateva minute, la foc mic.

Bucatile de piept prajit le-am pus intr-un vas de yena, peste carne am adaugat sosul de smantana. Am dat la cuptor pentru cca 20 minute. Apoi am adaugat patrunjelul verde tocat marunt si am mai dat la cuptor 5 min. Am pus apoi 1 lingura delikat si am mai lasat inca vreo 5 minute.

Am servit pieptul de pui cu sos si mamaliguta fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

07.02.2012, 19:24

Multumesc fetelor!
Diaconta, am un ardelean in casa..
Pupici tuturor

Cris2711 1

08.02.2012, 11:44

O da ,o minune

elenadeaconu 1

29.06.2017, 11:18

ma intreb ce o mai fi ramas dn pieptul ala de pui ....0 proteine 0 vitamine dupa ce il prajesti il bagi la cuptor 20 de minute+5 minute dupa patrunjel+ alte 5 dupa delikat adica bamba cu monoglutamat............atata peparare termica cand e suficient sa fie fiert beschamelul si nimic mai mult......o jumatate de ora de cuptor este in plus si contribuie la distrugerea integritatii alimentului....nemai miram ca ne imbolnavim........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos de smantana