Piept de pui cu sos de smantana

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 19 Dec 2011 | 8946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu/verde (optional)
  • 50 g unt/50 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita concentrat pentru supe
  • 200 g smantana fermentata (18 % grasime)
  • 1 galbenus
  • 400 ml apa
  • Sare,piper
  • Marar/patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de smantana:

Pieptul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa.

Intr-o tigaie adanca se pune untul si se topeste, apoi se adauga ceapa tocata marunt I ardeiul taiat fasii. Se calesc 5-7 minute in unt, apoi se adauga faina si se “prajeste” un minut. Se adauga supa si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga pieptul de pui si se fierbe 10 minute, la foc mic.

Smantana se amesteca cu galbenusul, sare si piper. Se pun cateva linguri din sosul cald si se amesteca bine, apoi se toarna in tigaie, treptat, amestecand incontinuu. Se mai fierbe 5-7 minute. Se opreste focul, se condimenteaza si se asezoneaza cu mara sau patrunjel proaspat, tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel