Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac

de nico15 in Pui, 4 Oct 2011 | 4700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala
  • 1 legatura de tarhon
  • 60 g de unt
  • 1 piept de pui cu piele
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 300 g de dovleac
  • 1 ceapa
  • juice-ul de la o portocala
  • 2 linguri de miere
  • unt,
  • smantana lichida(pentru piure)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac:

Curatati portocala de coaja, scoateti partea alba si tocati partea portocalie cat mai fin, tocati legatura de tarhon si puneti acestea intr-un bol in care veti adauga 30 g de unt si se va forma un unt aromatizant cu tarhon si coaja de portocala. Dupa ce s-a format un amestec omogen vom pune amestecul nostru pe pieptu de pui care va fi acoperit cu pielea de pui pe deasupra si se va da la cuptor 20-25 de minute.

Dovleacul il vom curata de coaja si il vom taia in cubulete, panandu-l la fiert(8-10 minute) din el va rezulta un piure cremos. Dupa ce s-a fiert bine, il vom pasa si vom adauga unt, sare si un pic de piper alb pana va rezulta un piure cremos.

Intr-o tigaie la foc potrivit adaugam 1 lingura de ulei de masline, punem ceapa tocata foarte fin cand aceasta devine aurie turnam zeama de la portocala stoarsa si mierea si lasam sa se reduca la jumatate, daca ne-a mai ramas unt aromatizat il adaugam si pe acela si lasam la foc mic sa se reduca.

Pentru a servi punem piureul de dovleac, deasupra pieptul de pui si adaugam reductia de sos.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu carne de pui si mamaliguta