Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete.
Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in bucati(4-6 bucati) acestea se vor adauga peste pui. Punem putin ulei si adaugam o lingurita de delikat. Lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute si incercam daca este facut. Daca este fiert se scoate din supa si se va lasa in asteptare, nu se va arunca supa deoarece aceasta ne va trebui pentru sos.
Intre timp pregatim cartofi, spalam si curatam dupa care spalam din nou cartofii si ii vom taia foarte fin la mandolina(razatoarea cu lama lata) vor iesi feliile de cartofi ca niste chipsuri. Acestea se vor fierbe intr-o cratita peste care adaugam restul de smantana lichida, sare, piper, nucsoara. Se lasa 10 minute dupa care ii vom transfera intr-o tava mai inalta dar ingusta care a fost in prealabil unsa cu ulei. Transferam cartofii si smantana, presaram un praf de boia si dam la cuptor pentru gratinare 25 de minute la 180°C, verificam inainte daca sunt facuti, dupa care oprim focul la cuptor.
Trecem la pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugam untul, punem supa de pui si ierburi aromate, atentie nu puneti sare deoarece are si blue cheese si supa in care am pus delikat.
Lasam sa inceapa sa fiarba adaugam bucatile de pui si smantana lichida. La final adaugam blue cheese. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cubuletele din piept de pui au prins o cantitate corespunzatoare de sos si pana acesta s-a legat. Daca sosul este prea gros se mai adauga supa, daca sosul este prea subtire se lasa sa mai fiarba sa se reduca.
Se serveste su un cub de cartofi gratinati, pentru decor un praf de boia, o frunza de busuioc si cateva picaturi de reductie de acetto balsamico.
Pofta Buna.