Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati

de nico15 in Pui, 12 Aug 2014 | 13631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • 1 morcov de marime potrivita
  • 1 telina mica
  • Sare, piper
  • Putin delicat
  • 15-20 g de unt
  • 120 ml de smantana lichida 32%(50 de g la pieptul de pui, restul la cartofi)
  • 30 g de blue cheese
  • Supa de pui
  • 150-200 g de cartofi
  • Sare, piper,
  • boia,
  • ierburi aromate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati:

Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete.

Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in bucati(4-6 bucati) acestea se vor adauga peste pui. Punem putin ulei si adaugam o lingurita de delikat. Lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute si incercam daca este facut. Daca este fiert se scoate din supa si se va lasa in asteptare, nu se va arunca supa deoarece aceasta ne va trebui pentru sos.

Intre timp pregatim cartofi, spalam si curatam dupa care spalam din nou cartofii si ii vom taia foarte fin la mandolina(razatoarea cu lama lata) vor iesi feliile de cartofi ca niste chipsuri. Acestea se vor fierbe  intr-o cratita peste care adaugam restul de smantana lichida, sare, piper, nucsoara. Se lasa 10 minute dupa care ii vom transfera intr-o tava mai inalta dar ingusta care a fost in prealabil unsa cu ulei. Transferam cartofii si smantana, presaram un praf de boia si dam la cuptor pentru gratinare 25 de minute la 180°C, verificam inainte daca sunt facuti, dupa care oprim focul la cuptor.

Trecem la pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugam untul, punem supa de pui si ierburi aromate, atentie nu puneti sare deoarece are si blue cheese si supa in care am pus delikat.

Lasam sa inceapa sa fiarba adaugam bucatile de pui si smantana lichida. La final adaugam blue cheese. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cubuletele din piept de pui au prins o cantitate corespunzatoare de sos si pana acesta s-a legat. Daca sosul este prea gros se mai adauga supa, daca sosul este prea subtire se lasa sa mai fiarba sa se reduca.

Se serveste su un cub de cartofi gratinati, pentru decor un praf de boia, o frunza de busuioc si cateva picaturi de reductie de acetto balsamico.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

nico15 1

13.08.2014, 23:53

Va astept cu mare drag.

diaconta 1

15.09.2015, 08:41

La m ulti ani Nico!!!

nico15 1

18.09.2015, 06:39

Merci mult Dia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii cu busuioc