Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')

de Bucataras Medi in Pui, 13 Feb 2012 | 6186 vizualizari

 

Chiar daca este mai fad mie una imi place pieptul de pui.....daca insa mai adaugam si niste "accesorii" la prepararea lui pai atunci chiar si celor care nu sunt prieteni cu el cred ca vor fi tentati macar sa guste.
Uffffffffffffffffffffffffffff,Diuta.......................cersetoare mai esti:))............promit ca urmatoarea reteta .........cu peste :))................este pentru tine.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb
  • rozmarin
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura
  • 4 cartofi
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru umplutura
  • 1 ardei gras verde
  • o mana de salam uscat taiat cubulete
  • 1 mana de cascaval taiat cubulete
  • ulei de masline
  • ierburi de provence
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru'):

Pieptul de pui se spala, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Condimentam cu sare si piper. Facem un amestec din vin, sos de soia, ulei de masline  si rozmarin si turnam peste pieptul de pui pe care l-am taiat in jumatate pe verticala. Dam la frigider pentru circa 1 ora, timp in care ne ocupam de umplutura.....simplu.......

Curatam ardeiul si apoi il taiem cubulete. Taiem atat salamul cat si cascavalul cubulete. Punem totul intr-un bol, stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si ierburi de provence. Amestecam. Trebuie spus ca pentru umplutura putem folosi diverse variante........ce ne place sau ce avem prin frigider. Scoatem pieptul de pui din frigider, il uscam cu un prosop absorbant si apoi sectionam pe orizontala fiecare bucata in asa fel incat sa obtinem un fel de buzunar pe care il umplem cu amestecul de mai sus. Inchidem buzunarul presand putin pieptul de pui astfel incat sa nu iasa umplutura la coacere, apoi il asezam  pe o folie de aluminiu. Strangem cat mai bine dupa care asezam pe gratarul unei tavi.

In tava am pus  cartofii curatati, spalati, taiati in sferturi pe care ii stropim cu ulei de masline si ii condimentam cu sare, piper si rozmarin. Turnam un pahar cu apa si apoi dam la cuptor. Tinem circa o ora dupa care indepartam cu grija folia si mai lasam la cuptor pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita. Servim pieptul de pui taiat felii cu garnitura de cartofi cu rozmarin.....totul cald.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Sim0na 1

15.02.2012, 22:15

Ce bine arata...

nadina73 1

15.02.2012, 22:16

Maria fara cuvinte,pup

horia 1

16.02.2012, 12:01

"mai fad"?!?hhmmmm ... dupa cum l-ai preparat si prezentat,nu cred ca este chiar asa.felicitari!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu branza de capra (reteta video)