Chiar daca este mai fad mie una imi place pieptul de pui.....daca insa mai adaugam si niste "accesorii" la prepararea lui pai atunci chiar si celor care nu sunt prieteni cu el cred ca vor fi tentati macar sa guste.
Uffffffffffffffffffffffffffff,Diuta.......................cersetoare mai esti:))............promit ca urmatoarea reteta .........cu peste :))................este pentru tine.
Pieptul de pui se spala, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Condimentam cu sare si piper. Facem un amestec din vin, sos de soia, ulei de masline si rozmarin si turnam peste pieptul de pui pe care l-am taiat in jumatate pe verticala. Dam la frigider pentru circa 1 ora, timp in care ne ocupam de umplutura.....simplu.......
Curatam ardeiul si apoi il taiem cubulete. Taiem atat salamul cat si cascavalul cubulete. Punem totul intr-un bol, stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si ierburi de provence. Amestecam. Trebuie spus ca pentru umplutura putem folosi diverse variante........ce ne place sau ce avem prin frigider. Scoatem pieptul de pui din frigider, il uscam cu un prosop absorbant si apoi sectionam pe orizontala fiecare bucata in asa fel incat sa obtinem un fel de buzunar pe care il umplem cu amestecul de mai sus. Inchidem buzunarul presand putin pieptul de pui astfel incat sa nu iasa umplutura la coacere, apoi il asezam pe o folie de aluminiu. Strangem cat mai bine dupa care asezam pe gratarul unei tavi.
In tava am pus cartofii curatati, spalati, taiati in sferturi pe care ii stropim cu ulei de masline si ii condimentam cu sare, piper si rozmarin. Turnam un pahar cu apa si apoi dam la cuptor. Tinem circa o ora dupa care indepartam cu grija folia si mai lasam la cuptor pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita. Servim pieptul de pui taiat felii cu garnitura de cartofi cu rozmarin.....totul cald.
Pofta buna