Piept de porc la cuptor cu mazare verde

de trifadalia in Porc, 21 Mar 2018 | 2352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de piept de porc
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru proaspat 4 fire (eu am pus uscat)
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 4 linguri de bulion
  •  500 gr de mazare cruda
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • morcov razuit
  • faina pt ingrosat
  • Marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor cu mazare verde:

Pieptul de porc se taie felii.

Intr-un bol se face din usturoiul maruntit cu sare, un mujdei la care se adauga cimbrul si bulionul. Cu aceasta compoztie se unge carnea pe toate partile si se lasa o ora la rece pentru a se macera.

Intr-o tava se adauga ulei si 100 ml de apa, se adauga feliile de carne, apoi tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru o ora sau o ora jumate ( in acest timp intoarcem feliile de carne).

Se inlatura capacul sau folia de aluminiu si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute pana se rumenesc usor. Se serveste calda alaturi de garnitura. Mod de preparare mazare:

Se caleste ceapa in 50 ml de ulei cu morcovul razuit. Se stinge cu apa, iar cand apa fierbe, se pune si mazarea sa fiarba impreuna. Se completeaza cu apa fierbinte cand apa de pe mazare scade, deoarece cu apa rece se intareste. Cand este fiarta, se condimenteaza cu sare si piper si se face ingroseala cu faina care se adauga peste mazare. La final se pune si mararul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece