Sarmale

de alinutzika in Porc, 30 Iul 2011 | 5200 vizualizari

 

Foarte, foarte bune!!! Baietelul meu de 2 ani a mancat 4 sarmale dintr-o suflare..:)))

 

INGREDIENTE

  •  
  • 1,5 kg varza
  • 600 g carne tocata de porc
  • 3 felii de slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 70-100g orez
  • 200 ml bulion
  • 2 rosii
  • patrunjel, marar, dafin, cimbru
  • sare, piper, vegeta, boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Ceapa tocata si morcovul razalit se pun la calit cu 2 linguri de ulei+ slanina taiata bucatele mici. Cand sunt aproape gata  se adauga boiaua, apoi carnea tocata si se mai lasa 5 minute la foc mic, dupa care se adauga orezul si condimentele(sare, piper, vegeta, patrunjel), dupa gust. In acelasi timp se pune o cratita cu apa la fiert, se desfac frunzele de la varza si se pun la oparit 2–3 minute, cate 4–6 frunze o data, in apa care clocoteste.

In frunzele de varza oparite si taiate in forma dorita se pune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza.
Se aseaza pe fundul unei oale un rand de varza tocata,o crenguta de cimbru si una de marar si 2 foi de dafin, apoi sarmalele, iar deasupra se pun cateva foi de varza, cat sa acopere sarmalele. Se taie rosiile si se pun peste sarmale. Se acopera cu apa, se adauga bulionul si putina vegeta si se pun la foc mic cam 1,5-2 ore pana e fiert orezul.
Se ia oala cu sarmale si se pune intr-o patura groasa, invelita bine, pana in momentul servirii. Nu numai ca se mentin calde, dar si primesc un gust mai bun tinute asa.
Se servesc calde, simple sau cu smantana. Sunt foarte bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie