Pestele preparat astfel acompaniat de sosul delicios si cu lipia crocanta ...un rasfat de zile mari.
Va indemn sa incercati reteta mea!
O sa aveti nevoie de doua castroane de lut .
Pregatim coca mai intai.
Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul.
Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte .
Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi in uleiul incins si il prajim usor pe ambele parti.
Il scoatem intr-un catron si -l dam deoparte.
Amestecam si pasam cu ajutorul unui blender vertical toate ingredientele de mai sus, pentru sos, pana obtinem un sos parfumat
Distribuim cate putin sos pe fundul castronului,adaugam pestele, apoi adaugam din nou sos.
Din coca formam doua bile, apoi cu mana aplatizam pana obtinem ca niste turte/lipii; acoperim castronul, formand din coca un capac.
Dam la cuptor preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana se rumeneste aluatul frumos.
Timpul de preparare in functie de cuptor.
Scoateti cu grija castroanele si puteti servi dupa 10 minute de repas.
Se serveste cu bucati din capac, calculat exact cat sa va ajunga pentru tot continutul din castron.
Pofta buna!
1
Inainte de a intrebuienta castroanele din lut, scufundati-le in apa pentru 30 min.
2
Puteti prepara cu orice peste aveti, atat de apa dulce cat si de apa sarata.
3
Pentru o nota mai picanta, puteti adauga rondele de ardei iute.
4
Ca sa arate bine preparatul, dupa ce l-ati scos din cuptor, ungeti aluatul cu ajutorul unei pensule cu putin ulei de masline si presarati cu magheran sau oregano.
5
Nu e nevoie sa lasati coca la crescut, nu e paine, e suficient atat cat sa pregatiti ceilalti pasi din reteta.