Peşte marinat la grătar cu sos de portocale

de ionix in Peste, 18 Oct 2010 | 9063 vizualizari

 

m-am inspirat putin rasfoind una din cartile de bucate de la Bucataras, "Bucatarie dietetica" ... reteta originala era cu pestele prajit intr-un sos cu smantana si unt.. eu am adaptat :)) sosul crud este inventia mea in totalitate :p

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou
  • Pentru marinata:
  • o ceapa mica
  • 1/2 ardei capia
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1/3 lingurita cu cimbru
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • coaja de la 1/2 portocala
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 3 linguri cu iaurt
  • doi catei de usturoi
  • sare
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peşte marinat la grătar cu sos de portocale:

Pestele se spala bine, se curata de eventuale impuritati, se taie in doua (asta daca este intreg).

Preparare marinata:

Toate legumele se taie foarte marunt si se toarna uleiul peste ele. Se pune cimbrul, sarea si piperul. Intr-o caserola se aseaza un peste cu pielita in jos, turnam peste el jumatate din marinata, apoi punem celalalt peste si turnam restul de marinata. Punem capacul pe caserola si dam la frigider timp de o ora.

Intre timp pregatim sosul:

Usturoiul se piseaza bine, se freaca cu sare si piper. Peste usturoi punem iaurtul, coaja de portocale si sucul de portocale. Amestecam bine si mai punem sare, doar daca este nevoie. 

Dupa ce pestele a stat la marinat il punem pe gratar, cel de aragaz cu apa, si-l lasam la foc mediu. In jur de 30-45 de minute. Pestele se aseaza pe gratar cu pielita in jos si cu toate legumele, cele in care a stat la marinat, pe el. Eu am pus si niste morcovi pe gratar, pentru garnitura.

Pestele se serveste cu felii de portocala, sosul de portocale si morcovii la gratar. Va garantez c-o sa va bucurati papilele gustative.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

va sfatuiesc sa faceti la gratar cate o portie pe rand....

2

sosul este unul demential de bun...

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte marinat la grătar cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

ionix 1

19.10.2010, 17:03

@Carla... multumesc pt vizita...

@Kamy... mersic, din nou

@Medi... nu mai am era somnul mic ghici de unde-l am?

ela 1

19.10.2010, 18:47

Cris2711 1

12.03.2011, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou a la grec