Va propun azi o reteta delicioasa si usor de realizat, file de somon in ierburi aromate. Somonul poate fi inlocuit cu orice alt peste, atat file cat si peste intreg
Preparare : pregatim uleiul si ierburile aromate pentru somon, se punem intr-un bol toate si amestecam pana la omogenizare.
Pensulam bucatile de somon cu acest amestec si le lasam macar o ora la rece. Intr-o tigaie neaderenta, tefal am folosit eu punem un strop de ulei de masline si bucatile de peste. Acestea trebuie facute la foc mediu si trebuie intors de mai multe ori, lasat foarte putin pe partea fara piele ca sa nu se rumeneasca prea tare.
In timpul acesta ne ocupam de cereale. Acestea trebuie rehidratate timp de 9 minute cu apa clocotita, cat sa treaca peste ele. Dupa 9 minute se pun intr-o tigaie neaderenta, se amesteca bine si se lasa pana se incalzesc bine, mestecand cu grija cu o spatula de lemn .
Servim somonul asezat pe un pat de cereale si cu o salata asortata langa. Este un pranz sau o cina delicioasa, fara prea multe calorii si plin de proteine si cereale. Cerealele trebuie luate in considerare destul de serios ca aliment de baza in alimentatie si diversele amestecuri care se gasesc pot sa inlocuiasca foarte bine painea si sa aduca un plus de gust . Eu le folosesc adesea atat pentru a acompania amestecurile de legume cat si alaturi de fripturi. Va doresc pofta buna !