Din pacate, tarhonul l-am descoperit destul de tarziu si imi dau seama cat am avut de pierdut. Pe langa parfumul bogat, puternic, are si proprietati benefice organismului. N-am sa le prezint aici, eu doar va recomand sa incercati macar o data aceasta minunatie.
Am avut o pulpa superioara de curcan pe care am dezosat-o si la care am aruncat pielea.
Tocam carnea impreuna cu ceapa si adaugam sarea si piperul.
Lasam la inmuiat 10 minute orezul si il adaugam peste carnea tocata.
Apoi oul si amestecam pana se omogenizeaza.
Curatam frunzele de marar si tarhon de pe codite si le spalam bine.
Formam perisoare pe care le punem la fiert in apa clocotita in care am adaugat sare si le lasam 10 minute, culegand spuma care se formeaza.
Tocam verdeata si o punem la fiert in zeama in care au fiert perisoarele.Cand e aproape fiert, cam in 15 minute,adaugam perisoarele.
Decojim si pasam rosiile si le turnam peste perisoare. Daca nu aveti rosii, se poate adauga jumatate conserva de rosii in bulion. Tot acum punem si uleiul si mai lasam pana perisoarele s-au fiert.
Se servesc cu smantana sau iaurt!