Pere in aluat este un desert simplu, repede de preparat si gustos. Ador acest gen de desert : fructe de sezon impreuna cu un aluat sfaramicios dulce toate servite cu un glob mare de inghetata - preferabil de vanilie (desi nu sunt fana a inghetatei de vanilie, alaturi de o felie fierbinte de placinta cu mere, de exemplu, cu singuranta nu o voi refuza) este absolute delicios. Enjoy!
Ingrediente necesare pentru reteta de Pere in aluat
Preparare Pere in aluat
1. Incinge cuptorul la 180°C.
2. Pentru aluat, bate untul cu zaharul, incorporeaza cate un ou pe rand apoi adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Lasa aluatul la rece pana pregatesti perele.
3. Curata perele de coaja. Taie perele in jumatate, pe orizontala apoi scoate semintele scobindu-le pentru a se face loc pentru zahar. Amesteca zaharul cu restul ingredientelor apoi umple perele cu acesta.
4. Intinde aluatul si taie-l in 8 bucati egale. Aseaza cate o jumatate de para pe fiecare bucata apoi imbraca perele in aluat. Da totul la copt pana cand aluatul se rumeneste usor.
Perele in aluat se servesc calde impreuna cu un glob de inghetata.