Pere in vin si aluat

de ralu_ca in Prajituri, 27 Oct 2013 | 3835 vizualizari

 

gustoase..

 

INGREDIENTE

  • 8 pere tari
  • pentru sirop:
  • 1,5 l vin rosu
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • scortisoara (baton)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in vin si aluat:

Intr-un vas am amestecat faina cu untul taiat cubulete mici, sare, galbenusurile, apa si am amestecat pana s-a format un amestec omogen. L-am invelit in folie aluminiu si l-am introdus la frigider approx 50 min.

Perele le-am curatat de coaja, dar am pastrat coditele.

Intr-o cratita am turnat vinul in care am adaugat zaharul, mierea, zeama de lamaie, esentele si scortisoara. Am lasat la fiert, iar cand a inceput sa se ingroase putin, am lasat focul mic si am introdus perele. Le-am lasat sa fiarba, approx 30-40 min, dar avand griga sa nu se sfarame. Le-am scos pe un platou si lea-am lasat sa se raceasca.

Intre timp aluatul l-am intins in foaie subtire si ama taiat benzi cam de 1 cm. Am umezit perele cu siropul in care le-am fiert si am infasurat fiecare para de jos in sus, pana spre codita. Le-am asezat in forme tapetate cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor, pana ce aluatul s-a rumenit.

Se servesc cu siropul fiert, sos de ciocolata, dar si frisca ( eu nu am avut frisca la indemana )

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin si aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere, pere...in aluat