Mere, pere...in aluat

de MyFancyCake in Prajituri, 6 Dec 2011 | 4653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere,
  • 2 pere,
  • 50 gr migdale,
  • 4 linguri de unt,
  • 2 lingurite esenta de vanilie,
  • 4 linguri miere,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 4 foi de placinta,
  • 2 linguri zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere, pere...in aluat:

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere.

Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor (pastram 1/2 de centimetru din casuta pentru a nu ne curge umplutura). Umplem merele cu toppingul de pere si migdale.

Topim cele 3 linguri de unt ramase. Luam fiecare foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Asezam marul umplut in mijlocul foii. Pliem foaia pe diagonala, avand grija sa imbracam tot marul in aluat. Asezam merele intr-o tava, le pensulam bine cu unt topit si le presaram cu zahar amestecat cu 1/4 lingurita scortisoara. Coacem merele la 160 grade Celsius timp de 30 de minute.

Le sevim caldute alaturi de toppingul de pere ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere, pere...in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere coapte in aluat