Pepene verde in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 14 Oct 2013 | 21653 vizualizari

 

Am pus pepenasi in saramura impreuna cu gogonelele si daca au ramas m-am gandit sa pun si in otet.

 

INGREDIENTE

  • pepene verde
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • OTETUL
  • 1 l otet de vin
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare la litru de compozitie
  • 6 linguri zahar la litru de compozitie
  • 1/2 lingurita de boabe de mustar la litru de compozitie
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde in otet (reteta Motan):

Pepenele verde se spala foarte bine si se sterge.

Pepenele se taie felii de aproximativ 2 centimetri cu coaje cu tot, si apoi in triunghiuri mai mici, in functie de borcanele folosite.

Hreanul se curata si se taie betigase.

Frunzele de telina se spala.

In borcanele sterilizate se pune un varf de lingurita de boabe de mustar, frunze de telina si 3-4 bucati de hrean.

Se aranjeaza in borcan bucatile de pepene cat mai bine.

Deasupra se mai pun 2-3 bucati de hrean si frunza de telina.

Se face amestecul de otet si se pune la fiert intr-o oala cu capac impreuna cu cateva frunze de telina.

Cand da in clocot se lasa 2-3 minute si se da la o parte.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude.

Se toarna otetul fierbinte in borcane.

Se roresc sa iasa aerul, se completeaza cu otet si se pune capacul.

Se pun la racit invelite intr-o patura.

Cand sunt racite se pun in camara.

Se acresc in 2-3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pepene murat