Am pus pepenasi in saramura impreuna cu gogonelele si daca au ramas m-am gandit sa pun si in otet.
Pepenele verde se spala foarte bine si se sterge.
Pepenele se taie felii de aproximativ 2 centimetri cu coaje cu tot, si apoi in triunghiuri mai mici, in functie de borcanele folosite.
Hreanul se curata si se taie betigase.
Frunzele de telina se spala.
In borcanele sterilizate se pune un varf de lingurita de boabe de mustar, frunze de telina si 3-4 bucati de hrean.
Se aranjeaza in borcan bucatile de pepene cat mai bine.
Deasupra se mai pun 2-3 bucati de hrean si frunza de telina.
Se face amestecul de otet si se pune la fiert intr-o oala cu capac impreuna cu cateva frunze de telina.
Cand da in clocot se lasa 2-3 minute si se da la o parte.
Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude.
Se toarna otetul fierbinte in borcane.
Se roresc sa iasa aerul, se completeaza cu otet si se pune capacul.
Se pun la racit invelite intr-o patura.
Cand sunt racite se pun in camara.
Se acresc in 2-3 saptamani.