Penne cu sos de legume si carne de porc

de mirela0911 in Penne, 11 Mai 2014 | 3408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 g paste penne
  • 4 felii de pulpa de porc
  • 2-3 lg ulei de masline
  • condimente pentru friptura de porc
  • sare, piper
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac mare
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 100 ml bulion
  • 1 lg rasa de faina
  • 1 lgt de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sos de legume si carne de porc:

Se bat feliile de carne pe ambele parti, se condimenteaza si se pun intr-o cratita cu putin ulei sa se rumeneasca pana devin albe. Se adauga peste ele apa fierbinte (pe parcurs se mai poate completa cu apa daca este nevoie) si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite.

Intre timp se curata legumele, usturoiul se pune intreg iar morcovul si pastarnacul se taie rondele. Cand s-au fiert toate, se scoate carnea intr-o farfurie, iar legumele separat si se zdrobesc cu furculita bine bine. Acest piure obtinut se toarna inapoi in cratita in care a ramas zeama, se omogenizeaza. Faina o dizolvam in bulion si se toarna in cratita, amestecand continuu. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se adauga mustarul si eventual sare si piper daca mai este cazul. Se pun feliile de carne in sosul obtinut si se acopera cratita.

Intre timp se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, dupa care se servesc alaturi de sosul de legume si carnea de porc. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos de legume si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Laly 1

11.05.2014, 22:23

Si la mine o portie

simona72 1

12.05.2014, 20:47

Imi plac pastele, imi place sosul!!

MOKUSKA 1

19.05.2014, 14:01

ce sos minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume la cuptor